Teaching 2018

Het was een mooie ervaring in 2017,  en dankzij de ervaringen die de deelnemers uit 2017 ons hebben gemeld, vullen we een en ander aan met nieuwe verrijking voor 2018.

Van maandag 25 tot en met vrijdag 29 juni 2018 zal ik in samenwerking met Linda Hoeben in Hoegaarden weer een teaching verzorgen, getiteld ‘Neurowetenschappen over werken met lichaamstaal’. Gedurende twee dagen zullen we in dialoog met de deelnemers aan de hand van praktische inbreng de neurobiologische onderbouwing van therapeutisch werk illustreren.

Meer informatie hier

Ga naar: Inschrijven “Neurowetenschappen over werken met lichaamstaal”

 

Teaching 2017

Als onderdeel van een verdiepingsmodule aan het TA-expertcentrum van Linda Hoeben in Hoegaarden, België werd een tweedaagse gegeven over inzichten die neurowetenschappelijk onderzoek heeft opgeleverd over affect regulatie, de rol van stress en trauma en emotionele ontwikkeling in de hersenen en het zenuwstelsel.

Effectieve psychotherapie maakt gebruik van fundamentele plasticiteit in het brein die beïnvloed wordt door sociale ervaringen. Therapie werkt als epigenetische agens op het niveau van zenuwcellen: moleculen zelf veranderen en daarmee de connecties en signalen en dus de emotionele ervaring.

Twee dagen lang gingen we op ontdekkingsreis door de Polyvagale Theorie van Porges,  neuroplasticiteit, affectregulatie en waarom de kwaliteit van onze ‘presence’ in de werkkamer zo belangrijk is. We bespraken vragen over hoe en waarom spel, een melodieus stemgebruik en ‘jezelf zien in de ogen van je therapeut’ zo cruciaal zijn voor  de groei van vezels in de hersenen en dus voor een nieuwe wereld voor onze cliënten.

Deelnemers gaven de training gemiddeld een 8,9.

Hun feed back was zorgvuldig en uitermate ondersteunend en waardevol, waarvoor ik ook hier deze groep hartelijk wil bedanken; de teaching 2018 zal erdoor verrijkt worden.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑